Skip links

Konteyner Taşıyıcı Dorse

Konteyner Taşıyıcı Treyler

Konteyner taşıyıcı dorse, konteynerlerin daha kolay bir şekilde taşınması ve taşımacılık sırasında araca yük binmemesi adına oluşturulan dorse türüdür. Bu dorse tipi sayesinde taşımacılık faaliyetleri problemsiz bir şekilde gerçekleştirilebilmekte ve taşımacılık süresinden olabildiğince fazla tasarruf edilebilmektedir.

Çelikten üretilen ve özel olarak gaz altı kaynak makinesi ile kaynağı gerçekleştirilen bu dorse tipi, oldukça sağlam olmasıyla bilinmektedir. Üretiminde kullanılan tüm parçalar yüksek miktarda ağırlığa dayanıklı olan malzemelerden yapılmakta, malzeme kalitesi içinse ST 52 standartları göz önünde bulundurulmaktadır.  İmalatında kullanılan ve ‘kılçık’ adı verilen şaseler ADR uyumuna sahiptir. Bu nedenle konteyner taşıyıcı dorsenin farklı renklerde, boyutlarda, uzatmalı-uzatmasız seçeneklerinde imal edilmesi mümkündür. Tüm bunların yanı sıra isteğe bağlı olarak konteyner taşıyıcı dorselerde ‘Sidelifter’ adı verilen özellik de dorseye yüklenebilmektedir.  Bu özellik sayesinde dorseye yapılacak olan yüklemeler kolay bir şekilde yapılabilmekte ve dorse kendinden yüklemeli hale getirilebilmektedir.

Konteyner Taşıyıcı Dorse Standart Özellikleri

Konteyner taşıyıcı dorse özellikleri; dorse markasından dorse markasına, kapasitesine ve fiyatına göre değişim gösterebilmektedir. Ancak her dorsede bulunan standart dorse özellikleri vardır.  Konteyner taşıyıcı dorse standart özellikleri şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Konteyner taşıyıcı dorse içerisinde bir tane takım dolabı bulunmaktadır.
  • Dorsenin içerisinde bir tane plastik su tankı yer almaktadır.
  • Her lastiğe özel olarak ayrı ayrı çamurluk bulunmaktadır.
  • Kalkar tampon özelliği vardır.
  • Konteyner taşıyıcı dorse içerisinde yangın söndürme dolabı vardır.
  • Takoz için oluşturulan bir adet takoz dolabı ve takoz da konteyner taşıyıcı dorsenin özellikleri arasında bulunmaktadır.

Konteyner Taşıyıcı Dorse Fiyatları

Konteyner taşıyıcı dorselerin boyutları ve yapımında kullanılan malzemelerin kalitesi isteğe göre değişim göstermektedir. Bu sebeple siz değerli müşterilerimizden gelen konteyner taşıyıcı dorse fiyatları ne kadar? Sorusuna net bir yanıt vermek mümkün değildir. Kimi taşımacılık firmaları daha yüksek kapasiteli, büyük, geniş ve uzun konteyner taşıyıcı dorse talebinde bulunurken kimi taşımacılık firmaları ise daha küçük  dorse talebinde bulunmaktadır. Her iki dorsenin özellikleri birbirinden farklılık göstereceği için konteyner taşıyıcı dorse fiyatları birbirinden farklıdır. Sizler konteyner taşıyıcı dorse almak ve fiyat hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız firmamızı arayarak talebinize uygun olan konteyner taşıyıcı dorsenin fiyatını öğrenebilirsiniz

Konteyner Taşıyıcı Dorse Neden Alınmalıdır?

Konteyner taşıyıcı dorseler, taşımacılık sürecinin çok kısa süre içerisinde, güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmesi adına oldukça önemlidir. Bu dorse türü kendinden yükleme özelliğine sahip olduğu için taşımacılığı yapılacak olan konteynerin  kolay bir şekilde üzerine yüklenmesi gerçekleştirilebilmektedir. Eğer sizler de özellikle ağır yük, konteyner taşımacılığı gerçekleştiriyorsanız konteyner taşıyıcı dorse alarak taşımacılık sürecinin hızlanmasını sağlayabilirsiniz. Kısa biz özetle ‘Konteyner taşıyıcı dorse neden alınmalıdır?’ sorusu bu şekilde yanıtlanabilmektedir.

Konteyner Taşıyıcı Dorse Teknik Özellikleri Nelerdir?

Konteyner taşıyıcı dorse alacak olan kişilerin dikkat ettiği ve sık sık sorduğu sorulardan bir tanesi de ‘Konteyner taşıyıcı dorse teknik özellikleri nelerdir?’ sorusu olmaktadır. Standart dorseler göz önünde bulundurulduğunda konteyner taşıyıcı dorselerin teknik özellikleri aşağıdaki şekilde sıralanmaktadır;

  • Konteyner taşıyıcı dorsenin bağlantı noktası özellikleri: Bu dorse türünde 12 tane konteyner kilidi yer almaktadır. Bu nedenle 12 bağlantı noktasının olduğunu söylemek mümkündür.
  • Yük kapasitesi: taşıma kapasitesi ya da yük kapasitesi konteynerden konteynere göre değişim göstermektedir.
  • Şasi özellikleri:  sökülmeye ve takılmaya uygundur.
  • Ayaklar: Ayaklar mekaniktir ve yerli ya da özel malzemenin tercih edilmesi mümkündür. Ayakların 25 tona kadar dinamik ve 50 tona kadar ise statik yük taşıma kapasitesi vardır.
  • Dingil özellikleri: Araçta kullanılan dingillerin her birinin 9 ton taşıma kapasitesi, hava süspansiyonu ve fren özelliği vardır.
  • Çamurluk özellikleri: her bir lastiğin üzerinde  özel olarak çamurluk bulunmaktadır. Bu çamurluklar lastiklere gelecek olan zararı önlemek için vardır.